Kevättijärvi

Kevättijärvi – vapakalastajan unelma

Kevättijärvi on erämaajärvi, jossa vapakalastaja voi saada saaliikseen komeita suurahvenia tai istutettua arvokalaa. Järvi kuuluu Yli-Vuokin virkistyskalastusalueeseen. Kevättijärven kalakantaa on vahvistettu useiden vuosien ajan taimenen ja järvilohen istutuksilla. Kalastaminen onnistuu parhaiten kesällä omalla soutuveneellä, jonka saa vesille venerannasta (luonnonluiska). Tarjolla on myös pari vuokravenettä, joita vuokraa Ala-Vuokin kauppa Saku Mäkeläinen 045 7834 7825. Kevättijärven vesi on kirkasta, ja monessa kohdin ranta on hiekkaista ja matalaa. Veneranta on myös kylän yhteinen luonnonuimaranta, joten huolehdithan rannan siisteydestä. Kalastaminen Kevättijärvellä on luvanvaraista. Luontoniemessä retkeilijälle on huollettu taukopaikka, nuotio ja laavu.

Lupatiedot:  https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/vapalupa/alueet/yli-vuokki.html

Meloen Välijoella ja Aittojoella

Retkeilijä voi nauttia Kevättijärvestä myös meloen. Järven takarannalta, Joenniskanlahden poukamasta, alkaa matala Välijoki, josta voi meloa läheiselle Kivi-Kevätille ja sieltä edelleen Aittojokea pitkin Viiankijärveen. Aittojokea risteää Kaartojärven metsäautotie, joka on sopiva loppuetappi, mikäli Viiankijärvelle saakka ei halua meloa. Joella ei ole koskia, mutta paikka paikoin joki on runsaan vesikasvillisuuden vallassa. Keväällä joki onkin valtoimenaan kukkivien rentukoiden peitossa. Joen varrelta aukeavat upeat, laajat Välijoen suot, jotka myös ovat näkemisen arvoisia.

Osa Malahvian suojelualuetta

Kevättijärven pohjois- ja itäranta sekä saari kuuluvat Malahvian suojelualueeseen ja ovat osa Kalevalapuistoa. Vienan reitin polku sivuaa Kevättijärven rantaa, Hyrynhiekan kohdalla, josta voi ihailla erämaajärven rauhaa ja koskematonta saarta.